Lasersko oblikovanje tela
Lasersko uklanjanje celulita

Celulit nastaje kao posledica zadržavanja vode I toksina u ćelijama kože I potkožnog tkiva. Ćelije postaju opterećene, grupišu se u grozdove zarobljene u vezivnom tkivu I formiraju čvorove. Takvi čvorovi remete normalnu funkciju krvnih I limfnih sudova I na taj način je onemogućeno prenošenje kiseonika I hranljivih materija što ima za posledicu upalu vezivnog tkiva.

Laseroterapija pomaže ćelijama koje su izgubile ravnotežu u ćelijskoj razmeni I postale manje vredne po svojoj funkciji koju treba da obavljaju. Delovanje lasera na celulit ispoljava se kroz analgetski, antizapaljenski, antiedematozni I biostimulišući efekat. Bol, otok I crvenilo kao znaci zapaljenja celulitom zahvaćenog područja nestaju već nakon nekoliko tretmana ovim laserom.

Laser podstiče mikrocirkulaciju I limfnu drenažu, poboljšava metabolizam ćelija I pojačava sintezu kolagena tako da koža nakon tretmana postaje sveža, malada I zategnutija.

Sam tretman je bezbolan, prijatan I opuštajući. Mogu se tretirati svi delovi tela. U lečenju celulita rezultati se vide već posle 6 tretmana, a za potpuni uspeh, potrebno je 12 do 15 tretmana.